Nimeni nu se aştepta la anul 2020 să fie mai mult decât un an dublu electoral. Se pare că natura, zic unii, ne-a demonstrat încă odată că suntem parte din ea şi, din nou, ea ne orânduieşte viaţa. Dar cred că este cazul să ne îndreptăm atenţia dincolo de pandemia lui 2020 şi să privim către edili sau către cei care aspiră la funcţia de edili ai locurilor în care vieţuiesc. Până una, alta viaţa trebuie să continue, iar noi vrem să evoluăm că asta e natura umană.

Anul 2020 găseşte micul municipiu Câmpia Turzii cu străzi rău asfaltate, cu lucrări neterminate, cu cetăţeni supăraţi că e mizerie în oraş, că nu sunt locuri de muncă pentru tineri; o poveste nu cu mult diferită de poveştile a celor mai multe localităţi din ţară. Oamenii sunt dezamăgiţi de actualul şi speră…, unii nu mai ştiu ce să spere. Cei mai mulţi încă nu au înţeles că reforma, la toate nivelurile, trebuie să înceapă cu ei înşişi şi nu trebuie făcută doar la nivel declarativ sau în momente electorale; partidele trebuie să se reformeze, trebuie să se cureţe, trebuie să renunţe la orgolii sau la jocuri de putere.

PSD Câmpia Turzii a renunţat la compromisuri, s-a curăţat de tot ce era nociv, cu riscul de-a pierde poziţii, oameni sau toate mizele posibile din punct de vedere politic. Au fost lăsaţi să se afirme oameni tineri, cu idei novatoare, care vor să pună umărul la bunăstarea propriei urbe.

Gheorghe Iulian Rece nu este un nume nou în politica autohtonă, dar este unul dintre cei, care susţinut de o echipă nouă, s-a opus direcţiei politicii de stradă, s-a opus politicii şi propagandei prin care se blamează, se acuză sau se arată cu degetul. A venit cu noi politici administrative în Compania de Apă Arieş, s-a format în mediul privat şi s-a arătat a fi un om cu drag de oameni, care se ghidează după principiul “Încearcă să fii un om de valoare, nu neapărat un om de succes!”.

Din discuţiile cu aspirantul la funcţia de Edil al Municipiului Câmpia Turzii, am aflat că are un program politic pe care îl va aduce în scurt timp, în opinia publică, fiecare pilon fiind lucrat de o echipă de specialişti în domeniu: economişti, antreprenori, profesori, medici etc; specialişti ce aparţin mediului autohton şi care vor să contribuie la evoluţia comunităţii din care fac parte. Toate acestea m-au dus cu gândul la faptul că OMUL acesta nu pretinde să le ştie pe toate, dar, se pare, că poate să întruchipeze funcţia de manager şi ştie că succesul constă în munca în echipă, nearogându-şi merite ce nu-i aparţin.

Interesant profilul acestui candidat: nu are averi ascunse, nu este vreun “penal”, şi-a făcut studiile universitare la timpul lor, în tinereţe, este un om obişnuit, şi-a dovedit valoare în conducerea Companiei de Apă Arieş, este mereu pe teren cu oameni şi între oameni, are o familie frumoasă, este un familist convins, care îşi cultivă şi propria grădină; i-am văzut producţia de ceapă de anul acesta.

Aştept să îi “disec” programul politic, până atunci putem să-l căutăm pe internet, Gheorghe Iulian Rece.

De Raluca Vlaicu